2015 yapımı bir Çağan Irmak filmi “Nadide Hayat”. Çağan Irmak “Asmalı Konak” dizisi ile adını duyuran daha sonra “Babam ve Oğlum”, “Issız Adam”, “Dedemin İnsanları” gibi filmleri ile başarılarını devam ettiren bir isim. Filmin başrollerinde Demet Akbağ ve Yetkin Dikinciler yer alıyor. Klasik bir “Hayallerinin peşinden git” temasına sahip olsa da hikâyenin bizden olması, filmde Ege’nin muhteşem deniz, koy ve sualtı çekimlerinin bulunması filmi keyifle seyredilir hale getiriyor.
Kocasının ölümü sonrasında yıllar önce bıraktığı üniversiteye geri dönen iki çocuk ve bir torun sahibi Nadide Hanım’ın kendisi ile kuşak farkı olan genç sınıf arkadaşları ile olan ilişkileri ve araştırma gezisine çıktıkları teknede başlarına gelen olaylar filme renk katıyor.

Filmin çekildiği yerlerden Aşı Koyu, kaynak: https://www.tripadvisor.com.tr/LocationPhotoDirectLink-g1192101-d15011226-i263340768-AsI_Koyu-Ortaca_Mugla_Province_Turkish_Aegean_Coast.html)
Youtube’dan filmin kamera arkasında özellikle sualtı çekimlerinin nasıl yapıldığını görmek mümkün. Burada Demet Akbağ’ın sualtı sahnelerini çekilirken hasta olmaması gerektiği söylendiği için otel odasında klima bile açmadığını dile getirmesi ise sanatçı sorumluluğunun önemli bir göstergesi https://www.youtube.com/watch?v=7eGGC4fPZ5k.
Hayatta hepimiz Nadide Hanım kadar cesur olabilir miyiz bilemiyorum ama Nadide Hayat filmini seyrederken hem keyif aldığımı, hem de yarım kalan hayallerimi tamamlamak konusunu tekrar gözden geçirdiğimi belirtmeliyim.
Sizin de yaşadığımız pandemi kısıtlamalarında uzun saatler geçirdiğiniz evinizde güzel bir film seyretmek ve biraz da yarım kalan hayalleriniz konusunda kendiniz ile hesaplaşmak istediğinizde önerebileceğim bir film “Nadide Hayat”.
0 Yorum